alergia

Picor d'ulls, llagrimeig, esternuts?

Evites el contacte amb la substància que provoca la reacció, prens antihistamínics, però no aconsegueixes resoldre el problema. Aquí t'explico perquè: 
Aquest tipus de reaccions (com d’altres que t’aniré explicant) venen condicionades pel funcionament dels òrgans interns. Quan naixem tots tenim uns òrgans que són forts i uns altres que són més dèbils. Si entre ells hi ha harmonia, gaudim de bona salut.
Els hàbits de vida, sobretot l’alimentació i les emocions, poden fer que aquesta harmonia entre els òrgans es descompensi. Normalment, les persones que presenten rinitis, asma o al·lèrgia a la pell (pell atòpica, psoriasis) solen consumir algun tipus d’aliment que no és adequat per a la seva constitució i que, per tant , provoca un desequilibri entre els seus òrgans.

Quan parlem de rinitis, els òrgans afectats solen ser els pulmons i aquells que configuren el sistema digestiu. Si una persona té un pulmó molt fort i consumeix làctics (un aliment que nodreix especialment els pulmons) aquest es tornarà excessivament fort i pot provocar una hiperreacció quan les mucoses del sistema respiratori entren en contacte amb determinades substàncies.
Això mateix és vàlid per als medicaments, i explica perquè a algunes persones els van bé i a d’altres no. Els antihistamínics (medicaments que es donen per combatre les reaccions al·lèrgiques) poden ser beneficiosos per a persones amb pulmons dèbils, però seran perjudicials per a persones amb pulmons forts.

Com pots combatre el problema?

La medicina oriental actua sobre l’origen del problema. El primer que fem és mirar quina és la constitució de la persona per tal de donar-li una alimentació adequada i que millori el funcionament dels òrgans afectats. És així com evitem que les substàncies que actuen com a al·lèrgens causin reacció. Si això no és suficient, es fa un tractament d’acupuntura per recuperar l’harmonia que necessiten els òrgans. Si per tu la primavera és l’estació més molesta de l’any, vine a veure’m i t’ajudaré a fer que en gaudeixis controlant els teus símptomes i millorant l’estat general del teu cos.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *