embaràs i moxibustió
L’ alternativa segura, senzilla i indolora per tractar les nàusees dels primers mesos i per provocar la rotació del bebè quan està en posició de natges
L’aplicació de la moxibustió combinada amb l’acupuntura pot evitar moltes cesàries.

Si a partir de la setmana 32 de l’embaràs el bebè està en posició de natges, es pot aplicar moxibustió en el punt zhì yīn (punt 67 del canal de bufeta). Això consisteix en la col·locació́ d’un pur de moxa incandescent a uns centímetres d’aquest punt que està ubicat a la base externa de l’ungla del cinquè̀ dit del peu. La moxa es mantindrà̀ a una distància en la qual es comença a notar calor, però no arriba a cremar. L’aplicació de la moxa en aquest punt provoca un moviment del Qi en la zona pèlvica que promou la inversió del bebè dins de l’úter.

Si es combina amb l’acupuntura, s’afavoreix, a més, la producció de certes hormones maternals que estimulen l’activitat fetal. Aquesta tècnica es pot realitzar fins a la setmana 38.

Avui en dia moltes llevadores ja aconsellen a l’embarassada que realitzi aquesta tècnica a casa abans d’intentar-ne d’altres que poden tenir més risc.

Algunes embarassades aconsegueixen que el bebè es giri aplicant només la moxibustió a casa. La majoria però, necessiten combinar-ho amb acupuntura perquè sigui efectiu.

Personalment amb el que més bons resultats he obtingut és amb l’aplicació de l’acupuntura constitucional, combinada amb la moxibustió directa (aplicant un con de moxa directament sobre el punt zhì yīn)

Altres teràpies 

moxibustión acupuntura
ventosas acupuntura
masajes