ventosas acupuntura
Les ventoses son la teràpia ideal per tractar problemes a nivell local: musculars, articulacions, dolor reumàtic, tendinitis o musculatura contracturada
L’aplicació de ventoses sobre un punt promou la lliure circulació del Qi i disminueix la tumefacció i el dolor i dispersa el fred i la humitat.

El sobreesforç allargat en el temps d’un muscle (mala postura, treballs repetitius, falta de tonificació, etc.) pot provocar la seva contracció permanent o d’algunes de les seves fibres. En casos de procés agut, la continua acció muscular de tensió-contracció provoca inflamació interna i un dolor intens que pot sentir-se al voltant de la contracció muscular.  És un bloqueig de Qi.

Les ventoses són esferes, buides per dins, que es col·loquen sobre la superfície de la pell per provocar una congestió local.
ventosas acupuntura
El principi terapèutic de la ventosa és el de netejar la sang. La ventosa succiona la pell i els teixits circumdants i provoca que molta més quantitat de sang vagi cap aquesta zona. La pressió de la sang contra els teixits fa que augmenti l’ intercanvi de gasos i que la sang rebi més quantitat d’oxigen i elimini toxines.

Les ventoses s’apliquen amb l’objectiu de:

  • Activar la circulació sanguínia
  • Calmar el sistema nerviós
  • Millorar el son i l’ evacuació
  • Millorar l’ estat de la musculatura, tan en problemes de rigidesa com per falta d’ exercici.
  • Millorar les digestions.
  • Millorar l’estat de les articulacions, especialment en cas d’ artritis i artrosis.

Altres teràpies 

manopuntura acupuntura
moxibustión acupuntura
moxibustión embarazo
masaje