«Tracto i educo en la filosofia de les 8 constitucions per ensenyar a millorar i cuidar la salut de cada u”

La Medicina de 8 Constitucions va ser descoberta i desenvolupada pel Dr. Dowon Kuon. És una medicina holística que ensenya a la gent com viure i menjar, per curar i prevenir malalties, i per crear una vida sana. Les seves troballes s’han mantingut fidels després de 50 anys i 1 milió de casos clínics.

8 beneficis clau de l’acupuntura constitucional:

  • Regula les hormones i les funcions del cos
  • Allibera el dolor
  • Afavoreix el sistema immunitari
  • Elimina l’estrès i facilita el son
  • Millora el rendiment del treball / esport
  • Millora l’estat d’ànim
  • Relaxa la musculatura i els tendons
  • Potencia la memòria

Hem nascut diferents

Segons l’anatomia i la fisiologia, tots els cossos tenen  els mateixos òrgans i les mateixes funcions d’òrgan: el cor bomba sang, els pulmons prenen l’oxigen fresc i exhalen el diòxid de carboni, etc. El codi genètic és el que marca les diferències entre un individu i un altre, tant en estructura com en funció.

La constitució de cadascun és genètica i és la que dibuixa el terreny sobre el qual es construirà la nostra vida. Es configura  segons la força vital que tenen els òrgans principals del nostre cos; cor, pulmó, fetge, pàncrees, ronyó, estómac, intestí prim, intestí gros, bufeta i vesícula biliar.

La relació fortalesa-debilitat que s’estableix entre aquests òrgans és la que marcarà la capacitat del funcionament fisiològic del cos, el caràcter, les emocions que ens mouen,  les nostres habilitats i les mancances. D’aquesta relació sorgeixen les 8 constitucions que són 8 tipus de terrenys diferents sobre els quals es pot construir la vida. Cada una d’elles tindrà unes necessitats diferents, especialment en termes d’alimentació i hàbits.

Per exemple, Si els pulmons d’una persona estan funcionant relativament més fort que el fetge, llavors tindrà dificultats per a digerir els productes lactis. No obstant això, a un altra persona amb els pulmons molt més febles que el seu fetge, els productes lactis li seran molt més nutritius i li enfortiran el fetge. Per tant, el que a un el desequilibra, a l’altre l’equilibra.

Clica aquí si vols conèixer en detall les 8 constitucions

Conèixer la pròpia constitució és la clau per al benestar propi

Si un viu una vida a partir de la base constitucional amb la qual ha estat creat, es mantindrà saludable. Si no ho fa, no se sentirà prou bé amb si mateix i acabarà emmalaltint.

Mantenir uns hàbits de vida d’acord amb la constitució ajuda a mantenir l’harmonia entre tots els òrgans afavorint el funcionament de tot el cos. Això es manifestarà amb un augment de la vitalitat, l’augment del benestar emocional,  més pau interna, menys ansietat i l’envelliment del cos es produirà més lentament.

La ignorància de la pròpia constitució pot conduir a un estil de vida que eventualment causi la disharmonia entre òrgans. La dieta equivocada i una mala comprensió de les emocions innates, són les causes més freqüents.

Com es fa el diagnòstic de la propia constitució?

La constitució s’observa principalment a través del pols, però també es té en compte l’aparença física, el caràcter i el protocol de diagnòstic.

Com es tracta?

Es tracta a través dels punts d’acupuntura o de manopuntura del sistema de canals que recorre tot el cos.  Aquest sistema de canals estableix una connexió entre els òrgans i enllaça totes les cèl·lules entre si.

Sovint, els pacients passen per diverses proves de laboratori però no els troben res, tot i que ells es troben malament. La patologia real resideix en l’espai invisible entre els òrgans (sistema de canals). Fins i tot quan el propi òrgan mostra una patologia definitiva com una úlcera, la fisiopatologia de l’úlcera no es troba en l’òrgan. El glaucoma és un bon exemple on no es pot trobar una veritable patologia en l’òrgan dels ulls, sinó en la relació entre el fetge i altres òrgans.

El que li falta a la ciència és la relació que s’estableix entre els òrgans a través del sistema de canals.