Carme Badosa Ventoses Banyoles

És la teràpia ideal per tractar problemes a nivell local, ja siguin problemes musculars, de les articulacions, un dolor reumàtic, una tendinitis o simplement musculatura contracturada

El sobreesforç allargat en el temps d’un muscle (mala postura, treballs repetitius, falta de tonificació, etc.) pot provocar la seva contracció permanent o d’algunes de les seves fibres. En casos de procés agut, la contínua acció muscular de tensió-contracció provoca inflamació interna i un dolor intens que pot sentir-se al voltant de la contracció muscular. És un bloqueig de Qi. L’aplicació de ventoses sobre aquest punt promou la lliure circulació del Qi i disminueix la tumefacció i el dolor i dispersa el fred i la humitat.

Les ventoses són esferes de vidre, buides per dins que es col·loquen sobre la superfície de la pell per provocar una congestió local. S’elimina l’aire de la ventosa introduint calor a l’interior.

Carme Badosa ventoses Banyoles

El principi terapèutic de la ventosa és el de netejar la sang. La ventosa succiona la pell i els teixits circumdants i provoca que molta més quantitat de sang vagi cap aquesta zona. La pressió de la sang contra els teixits fa que augmenti l’intercanvi de gasos i que la sang rebi més quantitat d’oxigen i elimini toxines.

Les ventoses s’apliquen amb l’objectiu de:

  • Activar la circulació sanguínia
  • Calmar el sistema nerviós
  • Millorar el son i l’evacuació
  • Millorar l’estat de la musculatura, tan en problemes de rigidesa com per falta d’exercici.
  • Millorar les digestions.
  • Millorar l’estat de les articulacions, especialment en cas d’artritis i artrosis.

Altres teràpies