La vida és un camí d’aprenentatge

i a mi m’agrada caminar. 

De petita tenia la inquietud de saber com funcionava l’univers. Veia el patiment de la gent i sempre em preguntava per què existia, i a continuació imaginava un món diferent on tothom podia ser feliç.

Ja d’adolescent em vaig adonar que la felicitat era un concepte diferent per a cadascú, i que per a mi significava tenir pau interna i poder gaudir a cada moment de què estava fent. En aquells moments havia començat els estudis de Formació Professional en àmbit sanitari i m’apassionava estudiar anatomia i fisiologia humana.

En el tercer curs vaig entrar a treballar en un hospital i gaudia de la meva feina i de la relació amb els malalts. Però un cop finalitzats els estudis com a tècnic de laboratori, vaig abandonar l’hospital i tota intenció de seguir estudiant en l’àmbit de la medicina oficial. En els tres anys que vaig estar treballant a l’hospital vaig veure com es tractaven molts tipus de malalties diferents, però el sistema no em satisfeia, perquè dins meu sentia que a aquells malalts no se’ls havia alleujat el veritable patiment que els havia portat a la malaltia.

Així que vaig decidir continuar buscant per un altre camí. Després de diversos anys d’anar investigant sobre diferents tipus de teràpies naturals, vaig estudiar Medicina Xinesa i per fi vaig trobar un tipus de medicina que em semblava completa i que m’apassionava.

Em vaig adonar però, que aquests estudis malauradament en el nostre país són molt deficients i pràcticament no hi ha professors ben formats i l’acupuntura xinesa que ha arribat a occident està molt deformada amb relació al seu autèntic origen.

En el meu afany de seguir buscant, em vaig topar amb l’acupuntura coreana.

Song Dal Yong, el meu professor d’acupuntura coreana, em va ensenyar una altra manera d’entendre l’acupuntura, basada a conèixer la naturalesa de cada persona; és el que anomenem medicina de constitucions. No és feina fàcil, atès que saber reconèixer la constitució de cada persona implica desenvolupar una intuïció fruit del coneixement, l’observació i l’experiència.

Des que treballo aquest tipus d’acupuntura he pogut ampliar el nombre de malalties sobre les quals es considera que l’acupuntura és efectiva, i també em permet treballar sobre els estats crònics, aspecte molt difícil si només s’aplica acupuntura xinesa. Em sento molt satisfeta amb els resultats d’aquesta tècnica.

Després d’acabar els estudis de medicina xinesa el 1997, vaig realitzar diferents màsters d’acupuntura coreana com l’Acupuntura dels cinc moviments, Acupuntura Sa Am i el Màster en constitucions.

També he estat professora de l’Escola d’Acupuntura Coreana de Barcelona durant sis anys, dels quals els quatre últims vaig ser cap d’estudis.

M’he format com a instructora de Qi Gong amb en Jordi Vilà del Centre Wudang i en Qi Gong de la dona a l’Institut Qi Gong de Barcelona.

Des del 2011 dirigeixo el meu propi centre d’Acupuntura i Teràpies Orientals a Banyoles.

NEWSLETTER

Subscriu-te al meu butlletí mensual i rep consells i continguts per conèixer la teva constitució i cuidar-te com tu necessites. També t'informarem de les novetats en cursos i tallers del centre.